1 Vanillestokje en sereh in lengte halveren. Kruidnagels in serehstukken steken. Kaneelstokje doormidden breken. In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen. Vuur laag zetten en wijn ca. 10 minuten laten sudderen. Intussen oven voorverwarmen op 160 ºC. Peren schillen, steeltje laten zitten. Peren elk (rechtop) in weckpotje zetten. Wijn door (punt)zeef in maatbeker schenken. Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren. Wijn over peren verdelen. Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten. Weckpotten op rooster in midden van oven schuiven en peren au bain-marie in ca. 30 minuten zacht laten worden. Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren. Serveren met crème fraîche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.
Kruidige peren in een weckpot is een recept van Albert Heijn