1 Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Pureer de meloen met een staafmixer. Roer de suiker en vanillesuiker door de meloenpuree. Schenk het meloenmengsel tot aan de rand in de ijslollyvormen. Sluit de vormen met het deksel met stokje. Zet de ijslolly's 6 uur in de vriezer. Doe de chocolade in een glazen kom en verwarm 1 minuut in de magnetron op 600 watt, neem eruit, roer om en laat nog 30 seconden in de magnetron op 600 watt smelten. Laat de chocolade staan, die zal vanzelf verder smelten, verhit eventueel nog 30 seconden. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort onder in heet water. Trek de ijslolly's voorzichtig uit de vormen. Doop de punten van de ijsjes snel in de gesmolten chocolade. De chocolade zal door de kou van de ijsjes in enkele seconden hard worden. Dien de ijsjes direct op of leg ze tot gebruik naast elkaar in een diepvriesdoos met deksel in de vriezer.
Meloenijs met chocolade is een recept van Albert Heijn