1 Leg de springvorm op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af. Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik. Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit. Leg de strook tegen de zijkant van de rand. Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine. Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
2 Leg de koekjes op een bord. Breek ze in stukjes. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
3 Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm. Schep daarna 1/3 van de slagroom in de springvorm op de koekjes. Strijk de slagroom met een spatel glad. Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de slagroom, weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de slagroom. Zet de taart 4 uur in de vriezer.
4 Haal de taart uit de diepvries. Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af. Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.