1 Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een schaaltje de yoghurt los met de abrikozenjam. Voeg het rasp, sap en de munt toe en schep om. Dek af en zet de dip tot gebruik in de koelkast.
2 Roer in een kom het grapefruitsap en de honing los. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Halveer de halve ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de kiwi's. Voeg de meloen, nectarines, pruimen, kiwi's en aardbeien toe en schep om met het grapefruitmengsel. Laat op kamertemperatuur 20 min. marineren. Schep regelmatig om.
3 Rijg het fruit aan de pennen en gril aan elke kant 3-4 min. tot er grilplekjes op het fruit ontstaan. Bestrijk het fruit regelmatig met wat marinade. Leg op elk bord een fruitkebab en serveer de yoghurtdip erbij.
Zomerfruitkebabs met abrikozen-yoghurtdip is een recept van Albert Heijn