1 Roer in een kom de boter zacht. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit. Roer het merg met de helft van de poedersuiker door de boter. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten opstijven.
2 Wikkel de pannenkoeken in een stuk aluminiumfolie en laat ze op een minder heet deel van de barbecue (bijvoorbeeld aan de rand) warm worden. Spreid intussen het tropisch fruit uit in een goed ingevette grillmand. Gril het fruit 4-5 minuten; schud de mand regelmatig om. Leg de pannenkoeken op (warme) borden en verdeel het gegrilde fruit erover. Bestrooi ze met de rest van de poedersuiker. Snijd de vanilleboter in plakjes en leg die op de pannenkoeken.
Flensje met tropisch fruit en vanilleboter is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter