Aardbeien in rode-wijnsiroop

6
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sinaasappel schoonboenen en helft van schil (zonder wit) heel dun afsnijden. In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen. Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.
  • 2 Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden. Aardbeien op lepels leggen. Lepels in twee cirkels op groot bord leggen. Wijnsiroop zonodig opnieuw verwarmen. Sinaasappelschil verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken. Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken. Munt in fijne reepjes boven aardbeien knippen.

Aardbeien in rode-wijnsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte rode ui in wijnsiroop
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken in muscaatwijn met verse munt
Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-frambozenschuimgebak met citroengranita
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept