1 (minstens 6 uur tevoren): In kom slagroom met 50 g suiker bijna stijf kloppen. Biogarde en 75 g suiker toevoegen en erdoor kloppen. Mengsel overdoen in diepvriesbak en afgedekt met plasticfolie in diepvries in 2-3 uur bijna laten bevriezen. In pan 200 g frambozen met 1 el water verwarmen en tegen de kook aan in 5 min. stuk koken (duurt langer bij bevroren frambozen). Frambozenmoes boven kom met bolle kant van lepel door zeef wrijven. Rest van suiker al roerend in warme frambozensaus oplossen. Laten afkoelen. Bijna bevroren yoghurt met staafmixer pureren, om fijne ijsstructuur te verkrijgen. Frambozensaus met 2-3 slagen erdoor roeren, voor gemarmerd effect. Yoghurtmassa in nog 2-3 uur tot ijs laten bevriezen.
2 Yoghurtijs iets zachter laten worden en dan met ijsbolletjestang in (hoge) glazen scheppen. Garneren met rest van frambozen.
Yoghurtijs met frambozen is een recept van Albert Heijn