1 Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en 1 el water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is. Schenk de karamel in de 4 taartvormpjes (pas op voor de hete karamel!).
2 Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Leg de parten naast elkaar in de vormpjes.
3 Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes. Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen. Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast.
4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de taartjes 5 min. afkoelen. Leg een bord op een vormpje en keer ze samen. Lekker met een bolletje vanille-ijs en halfgeslagen (kaneel)room.
Tarte tatin van peer met zoute karamel is een recept van Albert Heijn