1 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de suiker erdoor en leg het kaneelstokje erbij. Laat op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin worden. Week de saffraan in het hete water. Verwarm de melk in een steelpan.
2 Schenk de karamel en het saffraanwater bij de warme melk en roer tot de karamel oplost. Mix de kokos en rijst erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 30 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.
3 Roer de slagroom, kardemom en rozijnen door de rijst en warm 10 min. mee. Neem de pan van het vuur. Verwijder het kaneelstokje en laat de pudding 10 min. afkoelen. Verdeel de pudding over schaaltjes en laat 3 uur in de koelkast koud worden.
4 Hak de amandelen grof. Rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Garneer de puddinkjes met de amandelen.