Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met 500 ml water in een pan, breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.
  • 3 Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Poire belle Hélène
80 min- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Poire Belle-Hélène-taart
2 uur-
Bekijk recept
Poire Belle-helene
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept