Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bosvruchten in verpakking in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 75 g suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven. Merendeel van bosvruchten met 50 g suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Bavarois en saus uit koelkast nemen. Bosvruchtensaus over bavarois schenken.

Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meringuerol met bosvruchten
60 min- Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazenrugfiletmedaillons met bosvruchtensaus
10 min Snack
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Yoghurtbavarois met frambozencoulis
21 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtbavarois Met Bosvruchtensaus
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-yoghurtbavarois
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-yoghurtbavarois
0 min
Bekijk recept