1 Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.
2 Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit. Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje.
3 Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.
Yoghurt panna cotta is een recept van Albert Heijn