Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poeder­suiker en de rozijnen toe. Bak de appel in ca. 5-8 min. gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  • 2 Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.
  • 3 Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min. Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker.

Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofschotel van kip en gepofte kaneelappeltjes
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met kaneelappeltjes
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme kaneelappeltjes met speculaasijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Snelle varkensrollade met kaneelappeltjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelkpoffertjes met ananas
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffersticks
15 min Snack
Bekijk recept
Frambozenpoffertjes
15 min-
Bekijk recept