Schiacciata met druiven van Maria

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 50 suiker, de gist en de bloem in een kom. Roer de melk, 3 el olie en 200 ml water erdoor. Kneed op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is en extra water als het te droog is. Vet een kom in met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Meng de druiven met de rest van de suiker en zet apart. Schep af en toe om. Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Rol uit met de deegroller tot een lap van 2 cm dik. Bestrijk een bakplaat met de rest van de olie en leg het deeg erop. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog 30 min. rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en leg de druiven erin. Bak de schiacciata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Schiacciata met druiven van Maria is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schiacciata
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept