1 Breng de vijgen met de helft van de port en 25 g suiker in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 2 min. doorkoken. Laat afkoelen.
2 Week de gelatine 5 min. in koud water. Verhit de slagroom in een andere pan. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg dit samen met het stokje en de rest van de suiker toe aan de room. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de room. Voeg de rest van de port toe en laat 30 min. afkoelen. Verwijder het vanillestokje.
3 Meng het vijgenmengsel en de yoghurt door de room en schenk dit in 4 timbaaltjes. Dek ze af en zet minstens 3 uur in de koelkast. Houd de timbaaltjes even ondersteboven onder de hete kraan en stort ze op 4 bordjes.
Yoghurt panna cotta met vijgen is een recept van Albert Heijn