1 Verhit in een steelpan 50 g basterdsuiker met 5 el water en voeg, als de suiker gesmolten is, de cranberry's toe. Stoof 3 min. op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom in een andere steelpan en voeg het vanillestokje en de rest van de suiker toe. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken en laat de suiker oplossen. Haal het vanillestokje met een schuimspaan uit de pan, schraap met een mespunt het merg eruit en roer dit door de room. Haal de pan van het vuur.
2 Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp het uit en voeg toe aan de room. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes en schep in elk timbaaltje 1 tl cranberry's. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vormpjes voor het serveren kort onder de hete kraan en stort ze op bordjes. Serveer met de rest van de cranberry's.
Panna cotta met cranberry's is een recept van Albert Heijn