1 Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.
2 Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
3 Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten is een recept van Albert Heijn