Crema catalana

4
40 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 100 g suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen. Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in 4 soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.
  • 2 U kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

Crema catalana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen crema catalana
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gestoofde postelein met gebakken krieltjes
30 min-
Bekijk recept