1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
2 Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
3 Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.
Witte chocolade-perencheesecake is een recept van Albert Heijn