Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

4
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering), muisjes, suiker en 100 ml water in kleine pan doen. Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie). Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 min. zachtjes verwarmen. Op het laatst citroensap erdoor roeren.
  • 2 Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken. Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml). Gelatine uitknijpen en door fruitvocht roeren. Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
  • 3 Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen. Mengsel enkele malen doorroeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot sorbet draaien).
  • 4 Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen. Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op zeer laag vuur opnieuw verwarmen). Iets laten afkoelen. Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan. Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen. Geheel in koelkast nog minimaal 30 min. laten opstijven. Met sorbetijs serveren en met roodfruit garneren.

Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Honingmousse met rozemarijn en dadels
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Gelei En Sorbet Van Roodfruit Met Honingmousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Gelei En Sorbet Van Roodfruit Met Honingmousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Honingmousse met rozemarijn en dadels
Bekijk recept

Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grapefruitgelei met yoghurt
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelvijgentaart
1 uur-
Bekijk recept