1 In pan (geen aluminium!) wijn met sinaasappel, vanillestokje, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 10 min. laten pruttelen. Gelatine ca. 5 min. weken in ruim koud water. Sinaasappel, kruiden en vanillestokje uit wijn verwijderen, vanillestokje bewaren. Suiker al roerend oplossen in warme wijn. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in wijn oplossen. Pan in bak met koud water zetten tot wijn geleiachtig wordt. Bramen erdoor scheppen. In ingevette puddingvorm scheppen en in koelkast wijngelei in ca. 3 uur laten opstijven. Met mes merg uit vanillestokje schrapen en in kom doen. Slagroom en vanillevla toevoegen en alles met handmixer tot romige saus kloppen. Platte schaal op puddingvorm leggen, samen keren en wijngelei op schaal laten glijden. Vanillesaus erbij geven.
Rode-wijngelei met bramen en vanillesaus is een recept van Albert Heijn