1 Gelatine 5 min. in koud water weken. Vanillestokje opensnijden en met mes merg eruit schrapen. Merg mengen met slagroom. Slagroom met 50 g basterdsuiker bijna stijf kloppen. Slagroom en kwark mengen. In kom frambozen mengen met rest van suiker en leeggeschraapt vanillestokje erbij leggen, zodat dit extra smaak afgeeft. Gelatine uitknijpen. In pannetje citroensap verwarmen. Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. Citroensap voorzichtig door roomkwark mengen. Kwarkmengsel in ingevette vorm scheppen. Pudding met plasticfolie afdekken en in koelkast in 3 uur laten opstijven.
2 Pudding in bak met heet water dompelen. Rand van pudding voorzichtig lossnijden. Bord erop leggen, samen keren en pudding op schaal laten glijden. Vanillestokje uit frambozen verwijderen. Frambozen over en naast pudding scheppen.
Platte-kaaspudding met frambozen is een recept van Albert Heijn