1 In ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. Aardbeien wassen, droogdeppen met keukenpapier en halveren. Aardbeien in vormpjes leggen. In pan 3 1/2 dl water met 150 g suiker aan de kook brengen en suiker oplossen. Van vuur af royaal peper (ca. 1 theelepel) erboven malen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in heet suikermengsel oplossen. Mengsel over aardbeien in vormpjes schenken en laten afkoelen. In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Intussen boven pan merg uit vanillestokje schrapen. Melk en vanillestokje toevoegen en aan de kook brengen. In kom eierdooiers met rest van suiker kloppen tot ze wit kleuren. Al roerend melk door eierdooiers roeren en geheel terug schenken in pan. Mengsel tegen de kook aan brengen en al roerend even goed doorwarmen (niet koken) en laten binden. Vanillestokje verwijderen en saus laten afkoelen, af en toe roeren. In koelkast koud laten worden.
2 Driehoekig stuk bakpapier tot puntig (spuit)zakje oprollen. Klein puntje van onderkant knippen. Vormpjes enkele seconden in warm water houden. Bordjes op vormpjes leggen, samen keren en taartjes uit vormpjes laten glijden. Chocolade in stukjes breken en in kom doen. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade (au bain-marie) laten smelten. Gesmolten chocolade in spuitzakje scheppen en bovenkant goed dichtvouwen. Met chocolade vierkant rond taartjes tekenen. Vanillesaus in vierkant scheppen.
Taartje van aardbeien in pepergelei is een recept van Albert Heijn