Crêpes-taart met appel

8
45 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het pannenkoekbeslag met het ei en de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak 10 pannenkoekjes (crêpes). Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 4 min. goudbruin. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Kook met 75 ml water op laag vuur in 15-20 min. gaar. Schep af en toe om. Voeg 125 g suiker toe, draai het vuur hoog en roer tot een dikke moes. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Roer de slagroom, het merg en de calvados door de appelmoes. Leg 1 crêpe in de ovenschaal. Bestrijk met een laagje appelmoes, bestrooi met amandelschaafsel en leg er een andere crêpe bovenop. Ga door tot de crêpes op zijn. Eindig met een crêpe, schenk de boter erover en bestrooi met de resterende suiker. Zet de schaal bovenin de oven en bak de taart 30 min. tot de suiker bovenop de taart goudbruin is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Crêpes-taart met appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Simba's Crepes Suzette
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Crepes Suzette
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Crepes Provencaal
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept