Sabayon van bisschopswijn

4
15 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een steelpan de wijn met 3 el suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook en kook het voor 1/3 deel in. Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de wijn.
  • 2 Klop intussen in een hittebestendige kom met de handmixer de eidooiers met de resterende 3 el suiker heel licht en schuimig. Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water. Let erop dat het water de kom niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en schenk al kloppend met de mixer de ingekookte wijn in een dun straaltje bij de eidooiers. Blijf kloppen tot het gebonden en luchtig is.
  • 3 Verdeel de sabayon over 4 mooie glazen en serveer direct.

Sabayon van bisschopswijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bisschopswijn
10 min
Bekijk recept
Witte bisschopswijn met sinaasappel
70 min-
Bekijk recept
Bisschopswijn, Boerenjongens, Boerenmeisjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bisschopswijn
0 min
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept