Glühwein-sorbetijs

8
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd 1 sinaasappel en de 1/2 citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, de kristalsuiker, honing, kruidnagel en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken.
  • 2 Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost. Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat 5 uur bevriezen. Roer elk uur even door met een garde of vork.
  • 3 Klop de slagroom lobbig. Snijd de overgebleven sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over 8 glazen en serveer met de slagroom en sinaasappelschijfjes.

Glühwein-sorbetijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Avocado met mango
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept

Gluhwein Op Zweedse Wijze
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gluhwein
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gluhwein
30-60 min -
Bekijk recept
Gluhwein 2
0 min
Bekijk recept