1 Meng de partjes appel met citroensap, kaneel en 2 el van de suiker.
2 Klop in een maatbeker de eieren, melk en de rest van de suiker door elkaar.
3 Leg 2 sneetjes brood in de ingevette ovenschaal. Schenk hierover 1/2 deel van het melkmengsel. Leg hierop de helft van de appel. Maak nu een laag van 3 sneetjes brood, weer 1/2 deel van het melkmengsel en de rest van de appel. Leg de laatste 3 sneetjes brood erop en schenk de rest van het melkmengsel erover. Leg de vlokjes boter op de bovenkant.
4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pudding in ca. 30 min. gaar. Serveer de pudding lauwwarm. Lekker met lichtgeslagen room of een bolletje vanille-ijs.
Appeltjesbrood 'bread & butterpudding' is een recept van Albert Heijn