1 Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Breng in een pannetje de room met de suiker al roerend aan de kook. Kook de room 1 min. heel zachtjes en neem het pannetje van het vuur. Roer de rasp en sap van de citroen door de room. Schenk de room in 4 kleine glaasjes en laat de room in de koelkast in 2 uur opstijven.
2 Breng in een steelpan 150 ml water met de geleisuiker aan de kook, voeg het grapefruitsap toe en kook de gelei al roerend zachtjes 4 minuten. Verdeel de gelei over 4 kleine glaasjes en laat ze ook in de koelkast 2 uur opstijven.
3 Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Al het wit moet eraf zijn. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep in een kom de partjes sinaasappel met het limoensap om. Verdeel de sinaasappel ook over 4 glaasjes en zet ze ook 2 uur in de koelkast.
4 Zet de glaasjes op een groot bord en serveer er een lange lepels bij.
Proeverij van citrusfruit is een recept van Albert Heijn