Gegratineerde rabarber

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.
  • 2 Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.
  • 3 Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct. Lekker met een amandelkrul.

Gegratineerde rabarber is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept