Rabarber met vanilleroom

4
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vanillestokje open. Breng in een pan 50 ml water aan de kook. Laat het vanillestokje ca. 10 min. in het water trekken. Schraap het merg boven het vocht uit het vanillestokje. Breng het vocht opnieuw aan de kook en los er 3 el suiker in op. Laat dit suikerstroopje afkoelen.
  • 2 Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast heel koud worden.
  • 3 Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 2 cm.
  • 4 Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber ca. 3 minuten. Strooi de resterende 3 el suiker erover en laat deze even karameliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
  • 5 Schep de rabarber in vier schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de stukjes aardbei erover.

Rabarber met vanilleroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta classica
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananas met vanilleroom en tijm
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept