Slagroomijs met vijgensaus

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schenk het sap in een steelpan. Voeg de sherry, 3 el kristalsuiker en 1/2 zakje vanillesuiker toe en breng aan de kook. Voeg de vijgen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. wellen. Neem de pan van het vuur en laat minstens 15 min. afgedekt staan.
  • 2 Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
  • 3 Verwarm de vijgensaus. Neem 4 ijscoupes en schep in elke coupe 2 bolletjes slagroomijs. Verdeel de saus erover en garneer met de slagroom.

Slagroomijs met vijgensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden wild met verse vijgensaus
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Vijgensaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien
27 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept