Citroen gevuld met citroenijs

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd het kapje van de andere citroenen en leg apart. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees van de citroenen los van de schil, schep het eruit met een lepel. Snijd eventueel een kapje van de onderkant zodat de citroenen rechtop kunnen staan. Schep het vruchtvlees in een zeef en duw met een lepel het sap eruit. Breng de melk met de room en het citroenrasp aan de kook. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa. Schenk de warme melk erbij en laat het mengsel al roerend op het laagst mogelijke vuur indikken tot een gladde vla. Het mag niet koken. Zet de pan in een bak met water en ijsblokjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg 150 ml citroensap toe en giet het mengsel in de ijsmachine tot het ijs is (hoe lang dat duurt hangt af van de ijsmachine). Geen ijsmachine? Schenk het mengsel in de diepvriesdoos en zet het 4 uur in de vriezer. Roer elk uur om met een vork. Neem het ijs uit de vriezer, roer weer om en schep het in de uitgeholde citroenen. Doe de kapjes erop en plaats nog 1 uur in de vriezer.

Citroen gevuld met citroenijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept
Mandarijn sorbet
15 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroenijs met basilicumsuiker
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept