1 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers een halve citroen uit. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Meng de rasp, kaneel en de helft van de honing door de ricotta. Breng het ricottamengsel met een klein scheutje citroensap op smaak. Was de peren en snijd ze vanaf de steel doormidden. Schep met een theelepel het klokhuis eruit. Besprenkel de peerhelften met citroensap, om verkleuren te voorkomen.
2 Leg de peren op de bolle kanten op een ingevet rooster of grilltopper boven matig heet vuur en gril ze 2-3 minuten. Keer de peren en gril de andere kant nog 2 minuten. Leg op elk bord 2 warme peerhelften, met het snijvlak naar boven. Schep wat ricottamengsel op de peren en bestrooi met de pijnboompitten. Druppel de rest van de honing erover.
Peer met ricotta en citroen is een recept van Albert Heijn