Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom

4
50 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor. Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, de kardemom en het kaneel inkoken tot 1 el. Laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door en klop het met de mixer bijna stijf. Snijd de taart aan tafel aan; de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met de sinaasappelroom.

Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegtaartjes met druivensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sinaasappelroom
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koffie met sinaasappelroom
10 min-
Bekijk recept
Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept