1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor. Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, de kardemom en het kaneel inkoken tot 1 el. Laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door en klop het met de mixer bijna stijf. Snijd de taart aan tafel aan; de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met de sinaasappelroom.
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom is een recept van Albert Heijn