1 In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. Vanillestokje opensnijden en in pan met slagroom ca. 5 minuten laten koken. Pan van vuur afnemen en vanillestokje eruit nemen. Door slagroom 75 g suiker roeren. Met lepel boven pan vanillemerg uit stokje schrapen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete slagroom oplossen. Laten afkoelen tot room iets lobbig begint te worden. Ricotta losroeren en room erdoor mengen. Massa in bakjes scheppen, afdekken met plasticfolie en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.Intussen serehstengel opensnijden en met rest van suiker en 1/2 dl water ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren en door serehstroop scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
2 Bakjes in heet water dompelen (eventueel panna cotta aan randen met mesje lossnijden). Borden op glaasjes leggen, samen keren en panna cotta uit glaasjes laten glijden. Serehstengel uit compote nemen en druivencompote naast panna cotta scheppen.
Ricotta panna cotta is een recept van Albert Heijn