Open vruchtentaart met vier soorten fruit

8
1u12 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boven kom bloem zeven (1/2 eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen. Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen. Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand
  • 4 Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met 1/2 eetlepel bloem. Deeg uitrollen tot lap van ca. 30 cm. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken. Bodem ca. 25 minuten bakken. Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen. Perziken goed laten uitlekken. Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen. Bosbessen over 1/4 deel van de taart verdelen. Appels over 1/4 van taart verdelen. Pruimen, met de bolle kant naar onderen over 1/4 deel van de taart verdelen. Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen. Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken. Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel. Taart uit oven nemen. Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker. Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.

Open vruchtentaart met vier soorten fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept