Druivenclafoutis

6
15 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175 °C. (In magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraîche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover sprenkelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.

Druivenclafoutis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker