1 Week de gelatine 10 min. in koud water. Breng ondertussen in een pan 100 ml slagroom aan de kook en los de vanillesuiker en 50 g gewone suiker er al roerend in op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de hete room. Laat het mengsel afkoelen en dik worden. Klop de rest van de slagroom in een kom bijna stijf, spatel de yoghurt en de slagroom met gelatine erdoor, schenk het mengsel in de vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast in 1 tot 2 uur stevig worden. Snijd ondertussen van de clementines de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Los de rest van de suiker al roerend op in het limoensap. Schep in een kom de partjes clementine met de dadels en het limoensap door elkaar en laat de smaken 1 uur op elkaar inwerken. Maak voor serveren met een scherp mesje de panna cotta los van de vormpjes, keer ze om op 4 borden en schep het clementinemengsel erover.
Panna cotta met clementines en dadels is een recept van Albert Heijn