1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
2 Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een schuimige massa.
3 Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.
4 Breek de chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en schenk het erbij terwijl de keukenmachine aan staat.
5 Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel.
6 Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken. Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag. Doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.
7 Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt. Neem de taart uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen. Bestrooi de torta caprese voor serveren met poedersuiker.
Chocoladetaart met amandelen is een recept van Albert Heijn