Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, schenk de boter erbij en bedek de springvormbodem met het koekjesmengsel. Druk goed aan. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers 'm uit. Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de rasp en de koriander erdoor. Neem de pan van het vuur en schep de eieren erdoor. Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen. Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom. Roer de port door de zaadjes. Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappelportmengsel.
Cheesecake met granaatappel is een recept van Albert Heijn