Cheesecake met granaatappel

8
10 min, wachten 45 min -
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, schenk de boter erbij en bedek de springvormbodem met het koekjesmengsel. Druk goed aan. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers 'm uit. Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de rasp en de koriander erdoor. Neem de pan van het vuur en schep de eieren erdoor. Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen. Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom. Roer de port door de zaadjes. Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappelportmengsel.

Cheesecake met granaatappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept