1 Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije beslagkom eiwitten stijfkloppen. Beetje voor beetje suiker erdoor kloppen, tot dikke glanzende massa ontstaat. Boven eiwit 1 el maizena zeven en met azijn door eiwit spatelen.
2 Bakplaat met bakpapier bekleden en met rest van maïzena bestuiven. Eiwit op midden van bakplaat scheppen en uitstrijken tot cirkel van 22 cm doorsnede. Met bolle kant van lepel midden van cirkel uithollen, zodat iets opstaande rand ontstaat.
3 Bakplaat in midden van oven schuiven en eiwit in 2-2 1/2 uur tot stevig schuim laten drogen. Indien nodig ovendeur op kier zetten, want eiwit mag niet bruin kleuren. Oven uitschakelen en schuimtaart op bakplaat in oven laten afkoelen. Bakpapier voorzichtig verwijderen en schuimtaart (= pavlova) tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
4 Sorbetijs 5 min. zacht laten worden. Met in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes van sorbetijs scheppen.
5 Sorbetbolletjes over pavlova verdelen en slagroom erop scheppen. Pavlova garneren met fruitsalade en direct serveren.
Pavlova met sorbetijs is een recept van Albert Heijn