Appel-speculaassouffleetjes

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maizena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.

Appel-speculaassouffleetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-speculaassouffleetjes
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept