Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
  • 2 Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.

Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kaapse bonbons
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladefondue
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangotaart met lemon curd
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Confituur van goudbes en stervruchten
25 min
Bekijk recept

Chocoladepuntjes
20-30 min -
Bekijk recept