Appelcake

10
15 min
Gebak
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  • 2 Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  • 3 Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.

Appelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept
Appelcake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept
Appelcake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept