Amandeltaart

12
1uur-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In keukenmachine amandelen tot poeder malen. In schone, vetvrije kom eiwitten met zout stijf kloppen. In grote pan met dikke bodem 250 g suiker met 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur in ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Van vuur af amandelpoeder, eierdooiers, eiwit, boter en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor scheppen. Op laag vuur mengsel voortdurend roeren tot dik beslag ontstaat. Beslag laten afkoelen. Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Springvorm invetten en bestuiven met bloem. Beslag in springvorm doen. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Taart in vorm ca. 2 uur laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooien met kaneelpoeder

Amandeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandeltaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandeltaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept