1 Oven voorverwarmen op 225 °C. In pan ruim water aan de kook brengen. Chocolade boven steelpan in stukjes breken. Boter toevoegen. Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden. Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren. Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem. Overtollig bloem eruit schudden. Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem. Geheel luchtig door elkaar spatelen. Chocoladebeslag over vormpjes verdelen. Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht). Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten. Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen. Cacaopoeder rond cakejes strooien. Direct opdienen, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Warme chocoladecakejes is een recept van Albert Heijn