Warme chocoladecakejes

8
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 225 °C. In pan ruim water aan de kook brengen. Chocolade boven steelpan in stukjes breken. Boter toevoegen. Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden. Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren. Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem. Overtollig bloem eruit schudden. Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem. Geheel luchtig door elkaar spatelen. Chocoladebeslag over vormpjes verdelen. Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht). Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten. Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen. Cacaopoeder rond cakejes strooien. Direct opdienen, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Warme chocoladecakejes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebraden ananas met 'vloeibaar' chocoladecakeje
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept