Schuimtaart met citrusvruchten

8
1uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 ºC. Boter smelten. Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Koekjes fijn malen. Boter en sinaasappelrasp erdoor mengen. In taartvorm deeg verdelen, goed aandrukken. Citroenen en limoenen uitpersen. Eieren splitsen. Dooiers in ca. 5 minuten licht en schuimig mixen. Beetje bij beetje citroensap, limoensap en gecondenseerde melk toevoegen en kloppen tot gebonden massa ontstaat. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen tot stijve pieken. Helft van suiker toevoegen en eiwitmengsel nog 3 minuten kloppen tot het stevig en glanzend is. Rest van suiker er doorheen spatelen. Dooiermengsel over taartbodem uitstrijken. Eiwitschuim in pieken over bovenzijde taart verdelen. Taart in midden van oven 15-20 minuten bakken tot bovenzijde van eiwitschuim stevig en lichtgekleurd is. Taart ca. 2 uur laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • 2 Sinaasappel en grapefruits pellen. Partjes tussen vliezen uit snijden en in kom doen. Taart uit koelkast nemen en naast citrusfruit op buffet zetten. Taart in 8 punten snijden, uit vorm lichten en op bordjes met citrusfruit garneren.

Schuimtaart met citrusvruchten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paté met cranberrycompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met sorbetijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept