Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop

4
1u10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen. Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen. In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Iets laten afkoelen. Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken. Werkvlak bestuiven met wat bloem. Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede. Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.

Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-Muntsorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept