Gemarineerd kersencakeje

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren. Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen. Vormpjes goed invetten. Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen. Ricottabeslag erop scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken. Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren. Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven. Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.

Gemarineerd kersencakeje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Currysalsa met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Met roomkaas gevulde karbonade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept