Aardbei-kiwitaart

8
45 min
Gebak
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
  • 2 Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.
  • 3 Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.
  • 4 Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.

Aardbei-kiwitaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kiwi-limoen taart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Kiwitaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept